Jadłospis

PONIEDZIAŁEK 18.11.

Zupa ziemniaczana na wywarze warzywnym (1, 2, 3)

Łazanki mięsno-warzywne (1)

Sok

 

  WTOREK 19.11.

Gołąbki w sosie pomidorowym (1, 3)

Ziemniaki z koperkiem

Owoc

Kompot jabłkowy

 

  ŚRODA 20.11.

  Rosół z makaronem (1)

Potrawka z kurczaka (1, 3, 4)

Ryż na sypko

Surówka z marchwi i jabłka (3)

Kompot wieloowocowy

 

 CZWARTEK 21.11.
 Zupa kalafiorowa na wywarze warzywnym (1, 2, 3)
Spagheti mięsno-warzywne (1, 3)
Kompot jabłkowy
 
  PIĄTEK 22.11.
Panierowany filet z miruny (1, 4, 5)
Ziemniaki z koperkiem
Surówka z kapusty kiszonej
Kompot truskawkowy
 
Alergeny:
1 - gluten, 2 - seler, 3 - mleko, 4 - jaja, 5 - ryba, 6 - nasiona sezamu, 7 - gorczyca, 8 - orzechy