Jadłospis

PONIEDZIAŁEK 17.06.

Zupa buraczkowa na wywarze mięsno-warzywnym (1, 2, 3)

Racuchy z jabłkiem i sosem śmietanowo-jogurtowym (1, 2, 3)

Sok

 

  WTOREK 18.06.

Kotlet drobiowy (1, 4)

Ziemniaki z koperkiem

Surówka wiosenna

 Kompot 

 

  ŚRODA 19.06.

 Zupa minestrone na wywarze mięsno-warzywnym (1, 2)

Bitki ze schabu w sosie własnym (1)

Ziemniaki z koperkiem

Kapusta biała zasmażana

Kompot

 

 CZWARTEK 20.06.
 Zupa pomidorowa z makaronem na wywarze mięsno-warzywnym (1, 2, 3)
Noga z kurczaka
Ziemniaki z koperkiem
Marchewka gotowana
Kompot
 
  PIĄTEK 21.06.
Zakończenie roku szkolnego.
Obiady nie są wydawane.
 
Alergeny:
1 - gluten, 2 - seler, 3 - mleko, 4 - jaja, 5 - ryba, 6 - nasiona sezamu, 7 - gorczyca, 8 - orzechy