Jadłospis

PONIEDZIAŁEK 06.10.

  Zupa ogórkowa na wywarze mięsno-warzywnym (1, 2, 3)

Pierogi leniwe z masłem i bułką tartą (1, 3, 4)

Sok

 

   WTOREK 07.10.

Kurczak w ziołach

Ziemniaki z koperkiem

Marchew mini (1, 3)

Kompot wieloowocowy

 

 ŚRODA 08.10.

Zupa z fasolki szparagowej na wywarze mięsno-warzywnym (2)

Pieczeń z szynki w sosie własnym (1)

Kasza gryczana na sypko

Surówka z czerwonej kapusty i jabłka ( dodatek majonezu i jogurtu) (3, 4)

Kompot śliwkowy

 

  CZWARTEK 09.10.

Barszcz czerwony z makaronem na wywarze mięsno-warzywnym (1, 2, 3)
Kotlet schabowy (1, 4)
Ziemniaki z koperkiem
Sałata z rzodkiewką , ogórkiem i szczypiorkiem (3)
Kompot jabłkowy
 
 PIĄTEK 10.10.
Panierowany filet z miruny (1, 4, 5)
Ziemniaki z koperkiem
Surówka żydowska
Kompot truskawkowy

 
Alergeny:
1 - gluten, 2 - seler, 3 - mleko, 4 - jaja, 5 - ryba, 6 - nasiona sezamu, 7 - gorczyca, 8 - orzechy