Jadłospis

PONIEDZIAŁEK 17.02.

Zupa pomidorowa z makaronem na wywarze mięsno-warzywnym (1, 2, 3)

Jajko sadzone (4)

Ziemniaki z koperkiem

Mizeria 

Kompot wieloowocowy

 

  WTOREK 18.02.

Noga z kurczaka 

Ziemniaki z koperkiem

Surówka wielowarzywna (kapusta biała, papryka, kukurydza)

Kompot truskawkowy

 

  ŚRODA 19.02.

  Zupa marchwianka na wywarze warzywnym (1, 2, 3)

Pieczeń z szynki wieprzowej (1)

Ryz brązowy na sypko 4.

Surówka z czerwonej kapusty (z dodatkiem jogurtu i majonezu) (3)

Kompot wieloowocowy

 

 CZWARTEK 20.02.
 Krupnik z kaszy jęczmiennej na wywarze mięsno-warzywnym (1, 2)
Makaron z kurczakiem i szpinakiem (3)
Sok
 
  PIĄTEK 21.02
Ryba w sosie greckim (1, 2, 4)
Ziemniaki z koperkiem
Kompot jabłkowy
 
Alergeny:
1 - gluten, 2 - seler, 3 - mleko, 4 - jaja, 5 - ryba, 6 - nasiona sezamu, 7 - gorczyca, 8 - orzechy