Jadłospis
PONIEDZIAŁEK 03.11.
Żurek z jajkiem i kiełbasą białą (1, 2, 3, 4)
Makaron z truskawkami i sosem śmietanowo-jogurtowym (1, 3)
Kompot śliwkowy
WTOREK 04.11.
Sznycle drobiowe (1)
Ziemniaki z koperkiem
Marchew z groszkiem (1, 3)
Kompot jabłkowy
ŚRODA 05.11.
Zupa minestrone na wywarze mięsno-warzywnym (2)
Schab pieczony (1)
Ryż brązowy na sypko
Surówka z selera , jabłka i orzechów ( z dodatkiem jogurtu i majonezu) (2, 3, 8)
Woda z miodem i cytryną
CZWARTEK 06.11.
Zupa kalafiorowa na wywarze warzywnym (1, 2, 3)
Kluski ziemniaczane (1)
Kapusta kiszona gotowana
Sok
PIĄTEK 07.11.
Smażony soute filet z miruny (1, 5)
Ziemniaki z koperkiem
Surówka żydowska
Kompot truskawkowy
Alergeny:
1 - gluten, 2 - seler, 3 - mleko, 4 - jaja, 5 - ryba, 6 - nasiona sezamu, 7 - gorczyca, 8 - orzechy