Jadłospis

PONIEDZIAŁEK 03.11.

 Żurek z jajkiem i kiełbasą białą (1, 2, 3, 4)

Makaron z truskawkami i sosem śmietanowo-jogurtowym (1, 3)

Kompot śliwkowy

 

    WTOREK 04.11.

Sznycle drobiowe (1)

Ziemniaki z koperkiem

Marchew z groszkiem (1, 3)

Kompot jabłkowy

 

   ŚRODA 05.11.

Zupa minestrone na wywarze mięsno-warzywnym (2)

Schab pieczony (1)

Ryż brązowy na sypko

Surówka z selera , jabłka i orzechów ( z dodatkiem jogurtu i majonezu) (2, 3, 8)

Woda z miodem i cytryną

 

   CZWARTEK 06.11.

 Zupa kalafiorowa na wywarze warzywnym (1, 2, 3)
Kluski ziemniaczane (1)
Kapusta kiszona gotowana
Sok
 
 PIĄTEK 07.11.
Smażony soute filet z miruny (1, 5)
Ziemniaki z koperkiem
Surówka żydowska
Kompot truskawkowy

  

 
Alergeny:
1 - gluten, 2 - seler, 3 - mleko, 4 - jaja, 5 - ryba, 6 - nasiona sezamu, 7 - gorczyca, 8 - orzechy