Jadłospis
PONIEDZIAŁEK 06.10.
Zupa ogórkowa na wywarze mięsno-warzywnym (1, 2, 3)
Pierogi leniwe z masłem i bułką tartą (1, 3, 4)
Sok
WTOREK 07.10.
Kurczak w ziołach
Ziemniaki z koperkiem
Marchew mini (1, 3)
Kompot wieloowocowy
ŚRODA 08.10.
Zupa z fasolki szparagowej na wywarze mięsno-warzywnym (2)
Pieczeń z szynki w sosie własnym (1)
Kasza gryczana na sypko
Surówka z czerwonej kapusty i jabłka ( dodatek majonezu i jogurtu) (3, 4)
Kompot śliwkowy
CZWARTEK 09.10.
Barszcz czerwony z makaronem na wywarze mięsno-warzywnym (1, 2, 3)
Kotlet schabowy (1, 4)
Ziemniaki z koperkiem
Sałata z rzodkiewką , ogórkiem i szczypiorkiem (3)
Kompot jabłkowy
PIĄTEK 10.10.
Panierowany filet z miruny (1, 4, 5)
Ziemniaki z koperkiem
Surówka żydowska
Kompot truskawkowy
Alergeny:
1 - gluten, 2 - seler, 3 - mleko, 4 - jaja, 5 - ryba, 6 - nasiona sezamu, 7 - gorczyca, 8 - orzechy