Jadłospis
PONIEDZIAŁEK 17.02.
Zupa pomidorowa z makaronem na wywarze mięsno-warzywnym (1, 2, 3)
Jajko sadzone (4)
Ziemniaki z koperkiem
Mizeria
Kompot wieloowocowy
WTOREK 18.02.
Noga z kurczaka
Ziemniaki z koperkiem
Surówka wielowarzywna (kapusta biała, papryka, kukurydza)
Kompot truskawkowy
ŚRODA 19.02.
Zupa marchwianka na wywarze warzywnym (1, 2, 3)
Pieczeń z szynki wieprzowej (1)
Ryz brązowy na sypko 4.
Surówka z czerwonej kapusty (z dodatkiem jogurtu i majonezu) (3)
Kompot wieloowocowy
CZWARTEK 20.02.
Krupnik z kaszy jęczmiennej na wywarze mięsno-warzywnym (1, 2)
Makaron z kurczakiem i szpinakiem (3)
Sok
PIĄTEK 21.02
Ryba w sosie greckim (1, 2, 4)
Ziemniaki z koperkiem
Kompot jabłkowy
Alergeny:
1 - gluten, 2 - seler, 3 - mleko, 4 - jaja, 5 - ryba, 6 - nasiona sezamu, 7 - gorczyca, 8 - orzechy